ALERGENY

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legistativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU 

  1. OBILOVINY obsahující lepek (pšenice, žito, ovec, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

  2. KORÝŠI a výrobky z nich

  3. VEJCE a výrobky z nich

  4. RYBY a výrobky z nich

  5. PODZEMNICE OLEJNÁ (arašídy)

  6. SÓJOVÉ BOBY (sója) a výrobky z nich

  7. MLÉKO a výrobky z něj

  8. SKOŘÁBKOVÉ PLODY (mandle, lískové a vlašské oříšky,kešu, para pekanové ořechy,pistácie, makadamie a výrobky z nich)

  9. CELER a výrobky z něj

  10. HOŘČICE a výrobky z ní

  11. SEZAMOVÁ SEMENA a výrobky z nich

  12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY v koncentracích vyšší 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2

  13. VLČÍ BOB (LUPINA) a výrobky z něj

  14. MĚKKÝŠI a výrobky z nich